Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с буталата на 2.4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с буталата на 2.4 JTD

проблема е такъв, че буталата са изгорели по ръба на горивната камера. Някой ако може да помогне от какво се получава ?
    Attached Files

Здравей, ако ти потрябват бутала, драсни ми Л.С. имам!
    sigpic Alfasud/156 1.8ex
    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от azpetre Покажи съобщение
      проблема е такъв, че буталата са изгорели по ръба на горивната камера. Някой ако може да помогне от какво се получава ?
      Понеже не мога да разбера добре от снимката колега, изгорели или натрупан нагар? Надявам се да разбирате, че има разлика. Това което виждам от снимката е, че в дъното на камерата има черен нагар...
      Ако е нагар, може би имате проблем с дюзите и те се нуждаят от почистване! Ако правите основен ремонт, почистването им на стенд е просто задължително.
      Успех!
      Have A Nice Day
      o/_______\o
      (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
      []=о===о=[]

Comment

Благодаря, но си имам вече ново бутало. Интересува ме от какво се получава изгарянето на ръба на буталото.

Comment

Първоначално публикувано от azpetre Покажи съобщение
          ...
          Интересува ме от какво се получава изгарянето на ръба на буталото.
          В какво състояние е от другата страна полата на буталото? В какво състояние е хонинговката (спец финишна обработка) на цилиндъра? Колко голяма е елипсата на цилиндъра?
          Има много причини за това износване... на всичко отгоре изглежда сте чистили буталото и така сте заличили следите и съвсем нищо не може да се каже... дали всъщност е изгоряло или... Изобщо може да има много причини. Само едно предупреждение, ако елиптичността на цилиндъра е голяма с новото бутало ще се случи абсолютно същото и то много бързо!
          Няма еднозначен отговор на въпроса Ви само така по една снимка с ниска резолюция която дори не е на фокус.
          Дайте малко повече информация!
          Have nice day!
          Have A Nice Day
          o/_______\o
          (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
          []=о===о=[]

Comment

Working...
          X